Interior Refurbishment of KFAS Headquarters

Interior Refurbishment and introduction of sustainable systems

Kuwait Foundation for Advancement of Sciences (KFAS)


Interior Refurbishment and introduction of sustainable systems


KD. 1.7 million


Total refurbished area
No. of floors
No. of staff
5,400 m2





The Headquarters for Kuwait Foundation for the Advancement of Science (KFAS), located in the Sharq area of Kuwait City, was built in the early 1980’s, and with its distinctive architectural style instantly became an iconic landmark.

Despite the long period of use, the original interiors and finishes still present an acceptable corporate image, but – KFAS decided to undertake a major renovation to reflect their strong standing as a highly respected national institute and it’s enviable international reputation. KFAS thus appointed Gulf Consult to provide the required interior design services to holistically upgrade the interior of the building.

The scope of work undertaken comprises the following:
  • Accommodation of increased number of employees through re-planning of existing layouts
  • Development of consistent space standards for various categories of closed/open office accommodation
  • Selection of appropriate furniture suiting respective staff grades
  • Interior design enhancements towards a complete and overall refurbishment
  • Introduction of a sustainable electro-mechanical system, LED lighting and an energy management system that aligns with KFAS’s desire to be a leader in the sustainability movement
  • Introduction of a new corporate brand that brings to life the newly implemented corporate vision and aspirations